Posted on

Banned from Instagram

Censuur van Instagram

Op zaterdag 4 februari 2017 werd het Instagram account @arwynnjoy afgesloten. Ik kon niet meer inloggen en kreeg een melding dat ik de regels had overtreden wat betreft het weergeven van naakt. Ik heb een bezwaar ingediend bij Instagram. Inmiddels had ik op het internet al veel Amerikaanse en Engelse artikelen gevonden over kunstenaars die de dupe werden van het rigide beleid van Facebook en Instagram. Sommige kunstenaars waren aan hun 5e, 15e of zelfs 20e Instagram account bezig. De kans op het terugkrijgen van het account is nihil. Zo ook bij mij. Ik kreeg een standaard antwoord dat het definitief afgesloten was wegens “depicting nudity” en dat dat is “to keep the platform safe”.
Het account is gesloten enkele dagen na het publiceren van Nude Digitale 7A & 7B. Tijdelijk zijn alle werken op Facebook met zelfcensuur stippen bedekt. Er is een nieuw Instagram account wat ik alleen kon maken op een oud Samsung mobieltje, op alle Apple apparatuur is Instagram onklaar gemaakt door Instagram. Op het nieuwe IG account voorlopig ook stippen.

Instagram censorship

My Instagram account @arwynnjoy is removed by Instagram’s censors. I lived and worked with this account for 2 years and it had 3000 followers. It was removed without any warning. I was very surprised not expecting my work to be so ‘nude’ that it had to be removed. An why taking the entire account? And why am I banned from the entire Apple iOS platform? Instagram mailed me that they wanted “to keep the platform safe” and that my fault was that I was “depicting nudity” in my photos. I started a new Insta account which I manage from an old Samsung phone and which has only censored versions of my work. Same for Facebook, only original works covered with dots or other simple colored shapes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *